Pensionarii din Orhei, Găgăuzia și Taraclia vor începe în curând să primească plata suplimentară de 1000 de lei

Conducătorii din raionul Orhei, Găgăuzia și Primăria Taraclia au anunțat astăzi că pensionarii din aceste regiuni vor primi ajutorul financiar în valoare de 1000 de lei, așa cum s-a promis. Astfel, partenerii lor au transferat prima tranșă pentru achitarea suplimentelor la pensii.

“Sunt fericit să vă anunț că pensionarii din raionul Orhei, în curând, vor începe să primească o plată suplimentară – de 1000 de lei. Astăzi, partenerii noștri au transferat prima tranșă pentru achitarea suplimentelor la pensii. Cereri pentru obținerea ajutorului financiar au depus mii de persoane. Și numărul lor crește constant. Aceasta este susținerea pentru vârstnicii cu pensii care nu depășesc 3000 de lei. Asistenții noștri sociali, din toate localitățile raionului, ajută pensionarii să depună documentele necesare. Avem grijă ca toți, fără excepție, să fie susținuți în cadrul acestui program, finanțat din surse extrabugetare. Pentru Moldova, această inițiativă este nouă – mai devreme un ajutor similar nu a fost oferit. Plățile vor fi efectuate cu regularitate. Așa vom îmbunătăți situația materială a cetățenilor, care necesită o grijă și o atenție deosebită. Cu timpul, vom face tot posibilul ca și mai mulți pensionari să poată beneficia de acest ajutor! Împreună cu echipa noastră facem tot ce ne stă în puteri ca viața lor să devină mai confortabilă”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

“Începem o nouă săptămână de lucru cu vești bune! Un sponsor a transferat prima tranșă pentru plata suplimentelor la pensii! Mai mult de 16800 de pensionari din autonomia noastră, cu pensii sub 3000 de lei, au depus deja cereri pentru obținerea plăților financiare suplimentare. Asistenții sociali din orașe și sate continuă să lucreze și sunt gata să ajute fiecare pensionar cu depunerea documentelor necesare. Vreau să subliniez că suplimentele la pensii pentru pensionarii cu venituri mici vor fi plătite din resurse extrabugetare – am semnat deja un acord de colaborare cu sponsorul. Zeci de mii de locuitori din Găgăuzia, Taraclia și raionul Orhei vor simți sprijinul și grijile echipei noastre în sezonul de încălzire care se apropie”, a anunțat și Evghenia Guțul, guvernatorul Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia (UTAG).

“Cu bucurie vă aducem vești minunate care vor constitui un început excelent pentru această săptămână. Donatorii noștri au transferat prima tranșă de fonduri pentru implementarea programului de majorare a pensiilor pentru bătrânii noștri din Taraclia. Datorită acestui program important, pensionarii noștri respectați vor simți o îmbunătățire reală a situației lor financiare, primind suplimente lunare la pensiile lor. Acest lucru înseamnă că generația mai în vârstă din Taraclia, care primește o pensie sub 3000 de lei, poate conta pe o suplimentare de 1000 de lei în fiecare lună în bugetul lor. Echipa Primăriei continuă să lucreze și este pregătită să ajute fiecare pensionar cu procesul de depunere a documentelor necesare. Suplimentele la pensii pentru cetățenii vârstnici cu venituri reduse vor fi plătite din surse extrabugetare. Așa cum am informat anterior, un acord corespunzător de colaborare cu sponsorul a fost susținut de consiliul local. Suntem fericiți că în sezonul de încălzire care se apropie, zeci de mii de locuitori din Taraclia, dar și din Găgăuzia și Orhei, vor putea simți sprijinul și grijile echipei noastre. Acest proiect are ca scop să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții pensionarilor noștri respectați, și suntem mândri să putem participa la el. Până în acest moment, mii de pensionari au depus deja cereri pentru a primi suplimentul la pensie, iar numărul lor crește constant”, a anunțat Primăria Taraclia, pe Facebook.

Aceste plăți suplimentare au fost demarate cu scopul de a îmbunătăți situația financiară a pensionarilor cu venituri mici, oferindu-le un sprijin semnificativ în sezonul de încălzire care se apropie. Suplimentele la pensii vor fi acordate lunar din surse extrabugetare și vor avea un impact pozitiv asupra zecilor de mii de locuitori din aceste regiuni. Numărul pensionarilor care depun cereri pentru a beneficia de acest ajutor crește constant, iar autoritățile locale și asistenții sociali sunt pregătiți să îi ajute pe fiecare dintre aceștia cu depunerea documentelor necesare.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share