Alte știri

Pentru prima dată, Universitatea Tehnică a Moldovei a intrat într-un Top 25 a celor mai bune instituții educaționale din lume

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru prima dată, Universitatea Tehnică a Moldovei se regăsește printre primele 25 de universități în rankingul prezentat de către U-Multirank la categoria „International Joint Publication” (https://www.umultirank.org/university-rankings/top-performing-universities/2019/).

Indicatorul dat caracterizează gradul în care cercetătorii universitari sunt conectați la rețelele internaționale de cercetare. Universitățile care se regăsesc în top au cel puțin 75% din publicații elaborate în colaborare cu cercetători din afara țării. Intrarea UTM în topul menționat este rezultatul eforturilor conjugate ale conducerii Universității și cercetătorilor în vederea asigurării vizibilității cercetărilor efectuate în cadrul UTM, precum și a implicării celor din urmă în proiecte internaționale de cercetare.
 
Este de menționat că UTM este una din cele 3 universități din R. Moldova, care se regăsește în rankingurile U-Multirank, care evaluează peste 1700 universități din diferite arii geografice: Europa, Asia, America și Africa. Metodologia U-Multirank se bazează pe o tratare multidimensională, orientată spre utilizator. Aceasta compară performanțele instituțiilor de învățământ superior pe 5 dimensiuni: (1) predare și învățare, (2) cercetare, (3) transfer de cunoștințe, (4) orientare internațională și (5) implicare regională.
 
U-Multiranking este o clasificare independentă, efectuată cu suportul Programului Erasmus+, fiind supravegheat de un consiliu de consultanță.
loading...

Comments are closed.