Social

Percheziții organizate de PCCOCS la companie de turism din Chișinău, după prejudicierea a circa 40 de clienți cu peste 2 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul zilei de marți, sub conducerea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au avut loc opt percheziții în privința unei companii de turism din Chișinău, care a prejudiciat peste 40 de clienți, cu peste două milioane de lei, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Documentarea schemei a avut loc de către ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ai Inspectoratului Național de Investigații ale Inspectoratului General al Poliției, sub conducerea PCCOCS. Astfel, oamenii legii au stabilit faptul că reprezentanții companiei le promiteau în perioada 2019-2022 clienților facilitarea vacanțelor dorite, în destinații turistice exotice, inclusiv în hotele de cinci stele, astfel încât de la unii clienți au perceput și sume între 50-70 mii de lei. Deși clienții semnau contracte, aceștia nu ajungeau la destinația promisă, din diverse motive inventate de către reprezentanții companiei.

Urmare a perchezițiilor la sediul companiei, automobilele și domiciliile angajaților, au fost depistate și ridicate acte contabile, dispozitive electronice de stocare a datelor, înscrisuri de ciornă, dispozitive de calcul și alte mijloace probatorii.

Ulterior, au fost reținuți doi factori de decizie ai companiei, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. După audierea acestora, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea și urmează să depună la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersurile de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv, în scopul asigurării obiectivității investigațiilor. Totuși, la acest stadiu, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.

Cetățeni moldoveni, documentați la frontieră pentru uz de acte falsificate

loading...

Comments are closed.