Alte știri

Performanța unui bărbat de la Palanca: Reținut la a cincea tentativă de traversare ilegală a frontierei de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câinele de serviciu Conan a ajutat grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora la reținerea unui conațional care intenționa să traverseze piedestal frontiera moldo-ucraineană. Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 26 iunie curent, pe direcţia Palanca – Udobnoie.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Patrula aflată în misiune de serviciu a fost alertată de prezența unui necunoscut în zona de responsabilitate. A fost informată grupa de intervenție a SPF Tudora-1, în componenţa căreia se afla inspectorul chinolog și patrupedul pe nume Conan, care s-a prezentat la fața locului în scurt timp.

Astfel, pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat din Republica Moldova în Ucraina, a fost reținut un bărbat, fără acte de identitate. Din cercetările primare s-a constatat că este originar din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, în vârsta de 32 ani. Mai mult, acesta este la a cincea infracțiune de acest gen, dintre care, pe un caz anterior a fost pronunțată sentință, fiind aplicată pedeapsa cu amendă.

Audiat, moldoveanul a comunicat că își dorea să ajungă la concubina sa, care se află în țara vecină, iar din lipsa documentelor valabile moldoveanul a recurs la trecerea ilegală.

În prezent, persoana este reținută. Cazul este investigat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est. Ca urmare, s-a întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 27, 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.