Permisele de conducere, în topul celor mai falsificate acte depistate de poliția de frontieră în ultimele zece zile

În ultimele 10 zile, poliţiştii de frontieră au identificat la controlul trecerii frontierei de stat 10 acte falsificate, dintre care șapte sunt permise de conducere. Cel mai recent caz a fost consemnat în punctul de trecere Tudora, în după amiaza zilei de 19 august a.c. Un cetățean al Federației Ruse este documentat pentru deținerea și folosirea a două permise de conducere, ambele cu indici vădiți de falsificare.

În jurul orei 13.30, la linia de control s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes-Benz Actros, înmatriculat în Federația Rusă. Șoferul, cetățean rus de 35 de ani, a prezentat la controlul de frontieră actele de călătorie, dar și documentele pentru mijlocul de transport. În timpul verificărilor, inspectorului de la linia de control i s-a părut suspect permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile rusești. Controlul suplimentar a stabilit că actul este falsificat. Polițiștii de frontieră au solicitat și alte documente care i-ar permite șoferului să conducă mijlocul de transport, însă și cel de-al doilea permis ucrainean prezentat s-a dovedit a fi falsificat.

Bărbatul a declarat că nu cunoaște despre falsul din acte, deoarece le-a perfectat prin intermediari. Permisul de conducere rus a fost eliberat în anul 2014, contra sumei de 200 dolari, iar cel ucrainean în anul 2017 – pentru 500 de dolari. În ambele acte a fost adaugată categoria „C” fără a frecventa orele de instruire auto. Totodată, șoferul a declarat că deseori a venit în Republica Moldova, doar că de fiecare dată traversa prin segmentul central al frontierei de stat.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările, conform prevederilor art. 361 al. 1 Cod Penal al RM. Persoana documentată și-a continuat călătoria, însă doar după ce a fost asigurat că mijlocul de transport este condus de către o persoană cu actele conforme.

Citește și: Un bărbat din Drochia, reţinut, pentru perfectarea permiselor de conducere contra mită. Pe numele său au fost depuse mai multe denunţuri la CNA

Total
0
Shares
Total
0
Share