Un bărbat din Drochia, reţinut, pentru perfectarea permiselor de conducere contra mită. Pe numele său au fost depuse mai multe denunţuri la CNA

Ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie cercetează un bărbat de 43 de ani din satul Moara de Piatră, Drochia, în cadrul unor cauze penale, pornite pe faptul comiterii traficului de influenţă. Asta după ce mai multe persoane l-au denunţat la CNA, comunicând că acesta ar intermedia perfectarea ilegală a permiselor de conducere contra unor sume de bani cuprinse între 400 şi 700 de euro.

În unul din episoade, bărbatul i-ar fi cerut unui tânăr 350 de euro pentru a-l ajuta să susţină probele teoretice şi practice, spunându-i că ar avea influenţă asupra examinatorilor din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălţi. Ulterior, însă, ar mai fi pretins 100 de euro şi 500 de lei sub pretextul că ar trebui să mituiască şi alţi funcţionari de la Chişinău, din cauza că secţia teritorială nu ar fi activat pe timp de pandemie.

În alte cazuri, sub aceleaşi pretexte, ar fi cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru perfectarea permiselor de conducere. Potrivit denunţătorilor, bărbatul ar fi primit de la ei, în total, în jur de 1600 de euro pentru a-i ajuta să susţină examenele şi să obţină permise de conducere.

Bănuitul a fost reţinut de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurori, iar acum se află în izolator pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei de judecată un mandat de arestare. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

Citește și: Un militar din Edineţ, reţinut pentru trafic de influență şi corupere pasivă

Total
0
Shares
Total
0
Share