Alte știri

Peste 10.000 de locuri de muncă sunt vacante pe piaţa muncii din ţara noastră. Ce profesii sunt cele mai solicitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de
25.09.2017 erau în evidenţă 10.722 locuri de muncă vacante, scrie stirilocale.md. Cele mai multe joburi disponibile sunt în Chișinău, urmează Bălţi, Floreşti, Anenii Noi Ungheni.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile
2070 locuri de muncă vacante, constituind cca 19% din numărul total de locuri vacante. Cei mai căutați sunt educatorii și profesorii cu 360 de locuri vacante în acest domeniu.

În domeniul sănătății sunt vacante 314 locuri. Cei mai solicitați sunt asistenții medicali, medicii specialiști, medicii de familie, felcerii.

În domeniul economic sau comercial sunt libere 197 de locuri. Cei mai căutați sunt contabilii, urmați de agent de asigurare, casier bancar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii
necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8652 locuri de
muncă, ce constituie 81% din numărul total de locuri de muncă vacante.

În industria textilă și confecții sunt vacante 2540 de locuri. Cusătorii fiind cei mai solicitați, urmați de confecționer articole de marochinărie, țesător, croitor.

Locuri disponibile de muncă sunt și în întreprinderile industriale. Aici este nevoie de lăcătuș, electrogazosudor, sudor, cizmar, montator în producția de cabluri.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

 

loading...

Comments are closed.