Externe

Peste 100 000 de persoane au fost evacuate în India din cauza ciclonului Nisarga

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puţin 100.000 de persoane, inclusiv 150 de pacienţi testaţi pozitiv cu COVID-19, au fost evacuate marţi în India înainte de sosirea ciclonului Nisarga pe coasta occidentală a acestei ţări din Asia de Sud, prima furtună de mare amploare care se îndreaptă spre megalopolisul Mumbai în ultimii 70 de ani, informează AFP, citat de Agerpres.ro

Autorităţile din capitala economică a Indiei i-au îndemnat pe locuitorii din mahalalele construite în zonele de ţărm să se refugieze în zone sigure. Ciclonul Nisarga este aşteptat să atingă uscatul miercuri după-amiază la 100 de kilometri sud de Mumbai, însoţit de vânturi cu viteze de 120 kilometri pe oră.

Statele indiene Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, şi Gujarat au evacuat cel puţin 100.000 de persoane care locuiesc în aceste cartiere sărace şi au cerut pescarilor să nu iasă în larg.

Autorităţile sanitare din acest oraş uriaş au evacuat şi 150 de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus dintr-un spital de campanie recent construit, pentru a îi plasa din motive de precauţie într-un spaţiu „cu un acoperiş acoperit”.

În districtul Palghar, peste 21.000 de rezidenţi din localităţi rurale au fost evacuaţi, potrivit mass-media indiene.

„Birourile, industriile şi celelalte activităţi care au reînceput să lucreze (după ieşirea din izolarea impusă de noul coronavirus, n.r.) vor fi închise miercuri”, a scris pe Twitter Uddhav Thackeray, şeful executivului din statul Maharashtra.

La Mumbai, un megalopolis cu o populaţie de 18 milioane de locuitori, deja afectat de epidemia de coronavirus, poliţia a anunţat noi restricţii în contextul în care autorităţile federale indiene tocmai au decretat ieşirea din izolare după mai bine de două luni de dispoziţii extrem de stricte.

Cicloanele sunt extrem de rare la Mumbai, oraş construit pe ţărmul Mării Arabiei. Ultima furtună de mare amploare care a lovit acest oraş indian datează din 1948 şi a făcut 12 victime, rănind alte peste o sută.

Nisarga s-a format la două săptămâni după puternicul ciclon Amphan, soldat cu 100 de morţi în estul Indiei şi în Bangladesh, unde a provocat şi importante pagube materiale.

Citește și: Cutremure în lanț în apropiere de Parcul Yellowstone. Câte s-au produs în doar 24 de ore

loading...

Comments are closed.