Peste 17 de milioane de lei pentru modernizarea Școlilor Model: 11 companii private se alătură Parteneriatului Național ”Moldova pentru Educație”

 

Rețeaua Școlilor Model va beneficia de finanțare în valoare totală de peste 17 milioane de lei din partea a 11 companii private din Republica Moldova.

Resursele vor fi alocate pentru dotarea sălilor de studii, laboratoarelor, bibliotecilor școlare, sălilor de sport, dar și construcția de sere pentru lecțiile de biologie, achiziționarea și instalarea echipamentelor pentru rețeaua de Internet, bibliotecilor digitale etc.

Angajamentul a fost făcut astăzi, în cadrul lansării Parteneriatului Național ”Moldova pentru Educație”, eveniment care a avut loc în Săptămâna Educației.

”Moldova pentru Educație” este o inițiativă a Ministerului Educației și Cercetării (MEC), desfășurată sub patronajul Președinției Republicii Moldova. Scopul parteneriatului este de a uni eforturile Guvernului, mediului de afaceri și ale partenerilor externi pentru modernizarea educației din Republica Moldova.

Primul obiectiv al parteneriatului este modernizarea și dotarea a 35 de instituții din Rețeaua Școlilor Model. Costul total al proiectului se ridică la peste 70 milioane de euro, ministerul reușind să mobilizeze o parte din resurse din partea partenerilor de dezvoltare și din bugetul de stat.

”Atunci când este voință, când există parteneriate și implicare, lucrurile se întâmplă și ceea ce pare imposibil, câteodată mai încet, câteodată mai repede, devine realitate. Cu siguranță, vrem cu toții să construim un sistem educațional unde profesorii sunt motivați, respectați, apreciați, unde au timp pentru lecții, nu sunt sufocați de hârtii. Vrem să vedem părinți implicați în viața școlii, în educația propriilor copii, satisfăcuți de condițiile de studiu. Elevi entuziasmați de carte, care au un cuvânt de spus în administrarea școlii, care se simt în siguranță la școală, viitori cetățeni activi și dornici să contribuie”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.
În următoarele 4 zile ale Săptămânii Educației vor avea loc evenimente dedicate cadrelor didactice

Săptămâna Educației va culmina cu un eveniment de promovare a profesiei pedagogice în rândul absolvenților de colegiu și liceu, la care sunt așteptați 3 000 de absolvenți din toată țara duminică, la Arena Chișinău.

Săptămâna Educației în Moldova este susținută de USAID, Suedia și Marea Britanie, Banca Mondială, UNICEF, UNDP, UNFPA, Uniunea Europeană, Orange, Moldcell, Starnet, Fundația Premier Energy, Kaufland, Linella, Mixbook, MAIB, OTP, Moldinconbank, DiTA EstFarm.

USAID Moldova Embassy of Sweden in Chisinau UK in Moldova – British Embassy Chisinau European Union in the Republic of Moldova UNICEF Moldova UNDP Moldova UNFPA Moldova World Bank Moldova Orange Moldcell StarNet Kaufland Linella Mixbook maib OTP Bank, Moldova Moldindconbank Dita EstFarm SRL.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share