Peste 21 de milioane de dolari solicitați pentru modernizarea fermelor de lapte. 31 de dosare au fost depuse la AGGRI

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a încheiat procesul de recepționare a cererilor pentru granturile oferite în cadrul primului apel al proiectului AGGRI.

Astfel, în perioada 15 ianuarie – 17 mai 2024, au fost depuse 31 de dosare de solicitare a granturilor de către fermierii din sectorul zootehnic, specializați în creșterea bovinelor pentru lapte. Valoarea totală a granturilor solicitate depășește 21 milioane de dolari, iar valoarea totală a investițiilor propuse se ridică la peste 47 milioane de dolari.

Potrivit autorităților, valoarea maximă a unui grant este de un milion de dolari, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea investiției eligibile. Printre investițiile eligibile se numără construcția sau modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea exploatațiilor cu tehnică sau utilaje, dotarea exploatațiilor cu unitate de procesare a furajelor, achiziționarea animalelor de prăsilă, investiții în eficiența energetică a exploatației.

În perioada următoare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va efectua controlul administrativ al cererilor depuse și ulterior le va transmite Comisiei de evaluare și selectare. Granturile vor fi acordate fermierilor care vor acumula cel mai mare punctaj, în baza unui concurs.

Total
0
Shares
Total
0
Share