Alte știri

Peste 260 de petiţii, adresate CNAM în primul semestru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a înregistrat, în prima jumătate a anului curent, 264 de petiţii, dintre care aproape jumătate au fost recepţionate online, transmite Telegraph.md

Comparativ cu primul semestru al anului trecut, numărul acestora s-a majorat cu 65. Creşterea se explică prin faptul că interesul oamenilor faţă de asigurările de sănătate a sporit odată cu apariţia riscului de infectare cu noul coronavirus.

Reprezentanţii CNAM au oferit răspuns la toate petiţiile, iar problemele descrise au fost elucidate, fiind dispuse şi măsuri pentru remedierea lor.

Cele mai frecvente tematici abordate de petiţionari se referă la acordarea sau suspendarea statutului de asigurat, mărimea, modul şi termenele de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), restituirea sumelor achitate eronat în fondurile AOAM.

Alte subiecte formulate în petiţii vizează asigurarea cu medicamente, inclusiv compensate sau dispozitive medicale, accesul la servicii medicale în volum deplin şi de calitate.

De asemenea, cetăţenii au solicitat şi date din Sistemul informaţional automatizat „Asigurarea obligatorie de asistenţă medicală” cu referire la persoanele fizice sau juridice, adeverinţe sau certificate care confirmă statutul persoanei în cadrul sistemului AOAM etc.

Totodată, unele petiţii recepţionate au vizat probleme ce nu intră în atribuţiile CNAM şi au fost direcţionate către instituţiile de competenţa cărora ţine soluţionarea lor.

Citește și: Conducerea CNAM a avut o întrevedere cu o echipă de experți ai FMI. Despre ce s-a discutat

loading...

Comments are closed.