Actual

Peste 370 de refugiaţi ucraineni au fost angajaţi în câmpul muncii din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că 377de cetăţeni din Ucraina au fost angajaţi în câmpul muncii din Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform ultimelor dat, ANOFM a primit notificări de la agenții economici despre angajarea a 377cetățeni din Ucraina, dintre care 296 femei și 81 bărbați.

263 cetățeni ucraineni angajați în municipiul Chișinău, 16 Ungheni,16 Bălți, 12 Cahul, 8 Strășeni, 8 Vulсănești, 8 Comrat, 7 Soroca, 4 Ștefan-Vodă, 4 Anenii Noi, 4 Dondușeni, 4 Ialoveni, 4 Orhei, 3 Căușeni, 2 Briceni, 2 Taraclia, 2 Ceadîr-Lunga, 2 Călărași, 2 Fălești, 2 Nisporeni, 1 Ocnița, 1 Leova, 1 Criuleni.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

ANOFM anunță că angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a notifica despre aceasta conform prevederilor punctului 8 din Dispoziția nr.4 din 1 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Notificarea obligatorie către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) despre angajarea cetățeanului ucrainean se realizează în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Conform informațiilor subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM, 133 agenți economici au menționat că sunt disponibili să angajeze cetățeni din Ucraina și au oferit informații despre 2137 locuri de muncă vacante disponibile. 239 cetățeni din Ucraina s-au adresat și au fost înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM pentru a primit suport la angajare.

loading...

Comments are closed.