Peste 4 000 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere au fost înregistrate în weekend

Inspectorii de patrulare au identificat 4078 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere în perioada weekendului trecut, 19-21 aprilie 2024.

Principalele abateri constatate au fost:

Depășirea limitei de viteză: 2519 de conducători auto au ignorat limitele de viteză stabilite pe diverse sectoare de drum.

Conducerea sub influența alcoolului: 24 de șoferi au fost depistați în stare de ebrietate la volan, punând în pericol siguranța traficului rutier.

Nerespectarea centurii de siguranță: 126 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau centura de siguranță, ignorând o măsură esențială de protecție în caz de accident.

Oprire în locuri interzise: 530 de conducători auto au parcat vehiculele în zone nepermise, creând obstacole și perturbând circulația normală.

Neprioritizarea pietonilor și cicliștilor: 75 de șoferi nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliștilor la traversare, punând în pericol viața și integritatea acestora.

Pe lângă sancțiunile aplicate, agenții de patrulare au intervenit în 283 de cazuri, fiind solicitați prin intermediul Serviciului Unic 112.

Poliția reiterează importanța respectării regulilor de circulație rutieră pentru a preveni accidentele și a asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

Total
0
Shares
Total
0
Share