Social

Peste 45.700 locuitori din raionul Cahul vor beneficia de servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și de canalizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele raionului Cahul, Ion Groza, împreună cu primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș și primarii localităților Roșu, Pelinei, Găvănoasa, Lebedenco, au semnat recent un Memorandum de Înțelegere la implementarea măsurilor de modernizare a serviciilor publice locale în sectorul de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul cu partenerii și finanțatorii proiectului ”Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare”.

Astfel Uniunea Europeană va oferi 2,8 milioane de euro, iar Guvernele României și Confederației Elvețiene vor contribui cu 2,4 milioane de euro pentru implementarea proiectului în perioada Decembrie 2017-Decembrie 2020.

Ca rezultat al realizării acestui proiect, locuitorii din cele 5 localități vor avea acces la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și de canalizare prin construcția a 41 km de apeduct magistral (inclusiv extensia către raionul Vulcănești), 66 km de rețea internă de distribuție de apă potabilă și 18 km de rețea de canalizare.

Partenerii proiectului sunt Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ADR Sud, Consiliul Raional Cahul și primăriile comunelor respective.

loading...

Comments are closed.