Externe

Peste 50 000 de deținuți eliberați de Iran, de teama coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe fondul temerilor privind răspândirea coronavirusului în Iran – una dintre cele mai afectate țări cu COVID-19 – autoritățile de la Teheran au decis să elibereze temporar zeci de mii de deținuți, relatează BBC.

Peste 54.000 de deținuți din Iran au fost eliberați după ce au fost testați negativ la coronavirus, a declarat Gholamhossein Esmaili, un purtător de cuvânt al sistemului judiciar de la Teheran.

„Măsura este una temporară”, a precizat el.

Printre cei care mai urmează să fie eliberați se numără și Nazanin Zaghari-Ratcliffe, o femeie cu cetățenie britanică și iraniană, închisă de aproape patru ani pentru spionaj. Ea neagă acuzațiile.

Până acum, Teheranul a confirmat decesul a 77 de oameni din cauza coronavirusului – cea mai mare cifră după China – și infectarea a peste 2.300 de persoane.

De altfel, 23 din cei 290 de membri ai Parlamentului iranian au rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit vicepreședintelui parlamentului din Iran, Abdul Reza Misri. Asta înseamnă că aproximativ 8% din totalul membrilor parlamentului sunt infectați cu COVID-19.

Citește și: FOTO // IMAGINI SFÂȘIETOARE. Migranții din Siria au fost respinși cu gloanțe și gaze lacrimogene de la granița cu Grecia

loading...

Comments are closed.