Peste 600 de persoane care munceau nedeclarat au fost identificate de inspectorii muncii în ultimele 6 luni

 

În ultimele șase luni, inspectorii muncii au identificat peste 600 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Aceștia au beneficiat de suport pentru a-și formaliza activitatea. Informațiile au fost prezentate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), în contextul desfășurării Săptămânii combaterii muncii nedeclarate, în perioada 1-7 mai curent, scrie Moldpres.md

Potrivit autorităților, munca nedeclarată subminează sistemul fiscal al țării și privează angajații de drepturile și beneficiile pe care le-ar avea în mod legal.

”MMPS și-a consolidat eforturile pentru reorganizarea și modernizarea Inspectoratului de Stat al Muncii, astfel încât să faciliteze activitatea de control efectuată în scopul depistării cazurilor de muncă informală. O inspecție a muncii eficientă care promovează practici de muncă legale și corecte, asigură atât respectarea drepturilor angajaților, cât și competitivitatea mediului de afaceri”, a specificat instituția.

Statisticile MMPS arată că fiecare a 4-a persoană din populația angajată în Republica Moldova activează informal, ceea ce distorsionează piața muncii și creează inechități sociale și economice.

De la începutul acestui an, Inspectoratul de Stat al Muncii a realizat peste 600 de controale la unități cu un total de 40 mii de lucrători.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share