Pierderi de miliarde de dolari pentru New York, după ce milioane de oameni au părăsit orașul în timpul pandemiei

Milioane de oameni au plecat din New York în timpul pandemiei, în timp ce alte milioane, cu venituri mai mici, le-au luat locul, rezultând astfel pierderea unor venituri în metropolă de 34 de miliarde de dolari, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

În perioada 1 ianuarie- 7 decembrie, mai mult de 3,75 de milioane de persoane au părăsit orașul New York iar alte 3,5 milioane de persoane, cu venituri mai mici, au venit în regiunea metropolitană. Astfel, aproximativ 70.000 de oameni au plecat din metropolă, arată studiul companie Unacast, realizat pe datele anonimizate referitoare la locația telefoanelor mobile.

„Exodul nu este atât de mare pe cât s-a discutat. Poate că impactul mai mare este modul în care se schimbă populaţia şi modul în care se schimbă datele demografice”, a declarat Thomas Walle, director executiv şi cofondator al Unacast.

În Tribeca, un cartier bogat din centrul Manhattanului, locuitorii care au plecat anul acesta aveau venituri medii de aproximativ 140.000 de dolari, în timp ce persoanele care s-au mutat în cartier în această perioadă au câștiguri medii de 82.000 de dolari, a adăugat acesta.

Chirii mai mici pentru cartiere de lux

Impactul dublu asupra populaţiei şi veniturilor din oraş poate avea consecinţe durabile pentru New York, care se recuperează din criza economică cauzată de pandemie, a spus Walle.

„Marea întrebare este: Cum se adaptează în special sectorul imobiliar şi comerţul cu amănuntul? ”, a spus acesta.

Pe termen lung, evoluţia demografică ar putea duce la înlocuirea magazinelor high-end cu branduri mai accesibile iar în acelaşi timp, dezvoltatorii imobiliari ar putea fi nevoiți să ofere mai multe opţiuni de locuinţe la preţuri mai mici, a mai spus Walle.

Un raport separat publicat la începutul acestui an de StreetEasy a arătat că numărul locuinţelor disponibile a crescut, iar chiriile au scăzut în cartierele de lux, inclusiv în districtul financiar din centrul oraşului, între lunile februarie şi iulie. În schimb, chiriile au continuat să crească în cartierele mai accesibile.

Preţul petrolului a crescut după ce SUA au demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share