Politic

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu un diplomat din Estonia, stat care deține în prezent Președinția Consiliului UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Democrat din Moldova a avut astăzi o întâlnire cu domnul Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei la Chişinău.

„În cei 25 de ani de relaţii diplomatice, Estonia a fost un partener important al Republicii Moldova şi un model în materie de reforme şi funcţionare a statului. Suntem încrezători că securitatea în regiune va rămâne o prioritate a Estoniei iar un punct important al mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi reprezentat de consolidarea relaţiilor între UE şi ţările Parteneriatului Estic”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

De menționat că Moldova împreună Ucraina și Georgia fac parte din cadrul Parteneriatului Estic, proiect politic al Bruxelles-ului prin care țările europene ne-membre implementează Acorduri de asociere la UE pentru a se integra în Uniunea Europeană.

Estonia a aderat la UE în cadrul lărgirii de la 1 mai 2004, cea mai mare lărgire a uniunii, atât ca populație, cât și ca teritoriu (deși nu și în termeni de PIB), prin aderarea a zece țări.

loading...

Write A Comment