Platforma DA a făcut alianță cu PDM la Căușeni. Reacția PAS: TRĂDĂTORI

ACUM, dezbinare, razboi, Blocul ACUM, PPDA, PAS,

Partidul Acțiune și Solidaritate acuză partenerii de bloc din Platforma DA de „trădare” în Căușeni, acolo unde doi consilieri raionali PPDA au coalizat cu PD, relatează Cotidianul.md

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco „doi consilieri raionali PPDA din Căușeni – Nicolae Ermurache și Rodica Popa – au refuzat să voteze candidatul PAS la funcția de Președinte al raionului Căușeni. În schimb au votat candidatul PD-ului”.

Ermurache s-a ales, în schimbul acestui vot, cu funcția de vicepreședinte al raionului.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că miercuri cei doi urmează a fi excluși din partid.

„Doi consilieri de la Platforma DA au fost corupți și amenințați în Căușeni. Azi ei au refuzat semnarea unui acord de coaliție între ACUM, PLDM și PCRM, convenit public ieri seara, și au votat pentru președinte de la PD. Dureros pentru noi că unii oameni din echipa noastră nu rezistă. Îmi asum acest păcat”, a comentat Slusari, cerându-și scuze de la alegători.

Este al doilea caz de acest fel din ultimele zile, după ce săptămâna trecută, la Strășeni, patru consilieri din Platforma DA au coalizat cu PD și PSRM, deși se stabilise inițial o coaliție proeuropeană. În schimb, Pavel Tamaciuc de la Platforma DA a fost ales președinte al raionului.

Total
0
Shares
Total
0
Share