Platforma DA critică dur decizia Maiei Sandu de a se poziționa deasupra Parlamentului

 

Platforma DA critică dur decizia Maiei Sandu de a se poziționa deasupra Parlamentului în chestiunea nominalizării premierului și chiar o acuză, cu text deschis, de încălcarea Legii Supreme, transmite Telegraph.md

Guvernul este instalat cu voturile Parlamentului, Președintele e doar co-decident la alegerile pe care le fac deputații, individual sau în cadrul unor majorități prevăzute de Constituție. De fapt, Parlamentul este inima procesului democratic și nicidecum cauza decăderilor morale, politice, economice ori sociale”, a scris Igor Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Încălcarea acestei ierarhii juridice între Parlament și Președinte poate avea drept rezultat preluarea unor competențe exclusive ale Parlamentului de către Președinte, angajând aceste instituții într-un conflict constituțional cu efecte devastatoare asupra ordinii de drept. Or, cetățenii RM numai de conflicte nu au nevoie în condițiile actuale de pandemie și sărăcie. Bunăcredința Președintelui se manifestă în capacitatea sa de a-și exercita rolul de co-decident la formarea guvernelor, prin dialog, moderație și respect pentru ordinea constituțională”, a mai scris deputatul.

sursa: Departamentul politic

Citește și: VIDEO // Maia Sandu a încălcat jurământul şi Constituția de trei ori, spune expertul Teo Cîrnaț

Total
0
Shares
Total
0
Share