Politic

Platforma DA îndeamnă PAS-ul să o retragă pe Stamate și să susțină la Hîncești candidatura lui Mihai Druță

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma DA și PAS au ajuns să comunice prin intermediul presei. După ce lidera PAS a declarat astăzi că a aflat din presă despre faptul că PPDA îl susține la Hîncești pe Mihai Druță, tot prin intermediul unui comunicat de presă, partidul lui Năstase a făcut apel către PAS, dar și celelalte forțe pro-europene, să susțină la Hîncești candidatul propus de ei, pe motiv că ar fi apolitic.

Publicăm mai jos în întregime comunicatul de presă al partidului condus de consilierul municipal, Andrei Năstase:

Urmare a ședinței din 20 ianuarie, 2019, Biroul Politic Național al Platformei ”Demnitate și Adevăr” reiterează apelul său către toate forțele democratice europene și naționale din RM în vederea desemnării și susținerii unui candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripția N.38 (Hîncești).

Platforma DA pledează pentru unitate, solidaritate, accentuând preferința sa pentru un candidat care să reprezinte cel mai larg spectru al societății noastre, inclusiv diaspora. Suntem conștienți despre faptul că aceste alegeri parlamentare se vor desfășura într-un singur tur, ceea ce face ca fragmentarea și pulverizarea electoratului european și național va crește șansele opțiunilor anti-europene.

Reieșind din acest deziderat, Platforma DA se adresează către toate forțele europene și naționale din RM să susțină candidatura lui Mihai Druță, deputat în I Parlament al RM, semnatar al Declarației de Independență, iar astăzi – un reprezentant respectat al diasporei. Menționăm că Dl Mihai Druță nu este în acest moment membru de partid, și cu toate acestea, Domnia Sa a participat activ și dezinteresat în patru campanii electorale în susținerea opțiunilor democratice (2016-2019) și împărtășește cu toată inima idealul forțelor naționale din Republica Moldova.

Chemăm toate formațiunile de centru-dreapta să acționeze cu toată responsabilitatea, astfel încât să nu permitem ca într-o circumscripție cu electorat tradițional european să câștige candidații actualei puteri anti-europene. Mai avem foarte puțin timp pentru ca deciziile noastre să genereze rezultatele pe care le așteptăm. Vă asigurăm că Platforma DA va acționa cu responsabilitate și cu dragoste pentru oameni, ca întotdeauna. Suntem convinși că doar în acest fel putem asigura cea mai bună opțiune pentru aceste alegeri parlamentare parțiale.

Citește și: PAS și PPDA merg separat la alegerile din circumscripția Hâncești? Formațiunea Maiei Sandu a prezentat candidatul lor

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.