Platforma „Pentru Moldova” se arată pregătită să desemneze propriul Guvern

Platforma „Pentru Moldova” este gata să-și asume responsabilitatea guvernării și să propună propriul candidat pentru funcția de premier și un nou Cabinet de miniștri. Dar, totodată, deputații platformei sunt gata să examineze și candidaturile propuse de alte forțe parlamentare, dar, în special, cea a președintelui Maia Sandu, transmite Telegraph.md

Declarația aparține vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, exprimată în cadrul unei emisiuni la TV8.
„Suntem gata să desemnăm candidatul la funcția de premier, dar și să examinăm candidatura Maiei Sandu. Dacă va fi un candidat responsabil și demn să scoată țara din criză, vom fi gata să examinăm”, a declarat Marina Tauber.

Marina Tauber a menționat că echipa sa are deja un candidat la funcția de premier, care este gata să propună garnitura guvernamentală, însă numele va fi făcut public după ce se va trece la discuții cu grupurile parlamentare.

Deputatul a mai amintit că echipa sa a fost prima care a cerut dizolvarea Parlamentului și declanșarea anticipatelor însă până la anticipate țara nu trebuie lăsată de izbeliște. „Suntem pentru alegeri anticipate, dar până atunci țara să nu fie lăsată în haos și să fie administrată”, a chemat Marina Tauber.

Marina Tauber a atras atenția că Platforma „Pentru Moldova” a fost singura care în timpul consultărilor cu Maia Sandu a prezentat intenția clară de a prelua guvernarea în condițiile în care toate grupurile și fracțiunile parlamentare încearcă să fugă de această responsabilitate. Ea a amintit că Platforma „Pentru Moldova” a chemat deja deputații la dialog, dar a cerut și convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului la care să fie analizată situația creată și să fie identificate soluții.

Citește și: PAS inițiază negocieri cu formațiunile parlamentare. Care este scopul

Total
0
Shares
Total
0
Share