Alte știri

Plăți sociale mai accesibile, prin intermediul serviciului guvernamental MPay

Pinterest LinkedIn Tumblr

Executivul a aprobat proiectul de hotărâre, elaborat în scopul aducerii în concordanță a actelor normative ale Guvernului cu prevederile Legii privind implementarea distribuirii prestațiilor sociale prin serviciul guvernamental de plăți electronice MPay.

Pe lângă componenta de încasare a plăților, Serviciul MPay va asigura distribuirea de plăți de la bugetul public național către persoane fizice. În acest sens, beneficiarii de plăți de la bugetul public național au libertatea și comoditatea de a alege orice prestator de servicii de plată conectat la serviciul MPay prin orice metodă de plată legal disponibilă, în orice locație din țară.

De asemenea, proiectul prevede ca sumele prestațiilor sociale stabilite și nesolicitate de beneficiari în decurs de 12 luni consecutive se suspendă și se reiau în plată din luna adresării, acestea fiind achitate retroactiv, iar plata pensiilor se reia din luna suspendării, fără nici o limitare în termen.

Citește și: Guvernul va acorda indemnizații unice de 16 000 lei mai multor categorii de bugetari are au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu

loading...

Comments are closed.