Pleacă „cumătrii” din funcții? Gheorghe Balan a demisionat din funcția de șef al IGP

Gheorghe Balan, Andrei Năstase

Șeful Interimar al Inspectoratului General al Poliției și-a dat demisia, iar mâine la ședința Guvernului ar urma să fie numit un nou șef al IGP, anunță Deschide.md

Surse demne de încredere  din cadrul IGP, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, le-au comunicat jurnaliștilor de la Deschide.md că astăzi Gheorghe Balan a prezentat ministrului MAI, Pavel Voicu, cererea de demisie din funcție, aceasta fiind deja semnată și înregistrată la secția cadre a MAI.

Mai mult, aceleași surse au ținut să precizeze că mâine, la ședința Cabinetului de miniștri, va fi propusă candidatura unui general la funcția de șef al IGP.

Solicitat telefonic, Gheorghe Balan, a negat faptul că ar fi depus cererea de demisie, dar a ținut să menționeze că va anunța despre plecarea sa din funcție când vor spune factorii de decizie din cadrul MAI și când va fi emisă o hotărâre de guvern în acest sens.

Amintim că fostul judecător Gheorghe Balan, în vârstă de 51 de ani, a fost numit în funcția de șef interimar al IGP,  în luna iunie curent printr-o hotărâre a Guvernului Sandu, la propunerea cumătrului său Andrei Năstase, care pe atunci deținea funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Total
0
Shares
Total
0
Share