PNM condamnă comportamentul ”obraznic și lipsit de empatie” al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova

Dragoș Galbur, PNM

Partidul Național Moldovenesc (PNM), formațiune condusă de către Dragoș Galbur, exprimă indignarea față de comunicatul recent emis de Ambasada Rusiei la Chișinău, condusă de Oleg Vasnețov, referitor la expoziția “Basarabenii în Gulag”, pe care o critică și o numesc un manifest al rusofobiei.

”Considerăm că această reacție este insultătoare și denotă o lipsă de înțelegere și respect față de durerea, genocidul și deportările suferite de poporul nostru în timpul regimului stalinist.

Memoria colectivă a cetățenilor Republicii Moldova nu poate uita sutele de mii de basarabeni care au fost exterminați barbar de regimul sovietic. Este o datorie morală să comemorăm și să onorăm aceste victime, iar expoziția “Basarabenii în Gulag” reprezintă un pas important în această direcție. Acțiunile și afirmațiile ambasadei ruse, care denigrează și contestă suferința noastră și sacrificiul acestor victime, sunt absolut inacceptabile.

PNM solicită, în continuare, expulzarea ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, din Republica Moldova. Considerăm că acțiunile sale sistematice, care subminează securitatea națională și informațională a țării noastre, nu pot fi tolerate.

Atacurile grosolane ale Ambasadei ruse asupra memoriei bunicilor noștri nu vor rămâne fără repercusiuni. Ne exprimăm hotărârea de a acționa în limitele legii și ale bunului simț, în apărarea demnității și a valorilor noastre naționale.

PNM reafirmă angajamentul său față de păstrarea și promovarea memoriei celor deportați, precum și față de apărarea suveranității și securității Republicii Moldova.

Vom continua să luptăm pentru recunoașterea adevărului istoric și pentru construirea unei societăți libere, în care valorile noastre naționale să fie protejate și respectate”, a transmis formațiunea prin intermediul unui comunicat de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share