PNM solicită Ministerului Culturii să ofere explicații despre asfaltarea drumului central din Butuceni, localitate aflată într-o zonă protejată de lege

Partidul Național Moldovenesc solicită Ministerului Culturii să ofere explicații despre asfaltarea drumului central din Butuceni, localitate aflată în zona Orheiului Vechi.

“Cu privire la recentele știri despre asfaltarea drumului public din pitorescul sat Butuceni, aflat în comuna Trebujeni, raionul Orhei, în inima Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

Susținem fără rezerve modernizarea infrastructurii locale pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din această minunată comunitate. Însă, credem ferm că modernizarea trebuie să fie mai mult decât un simplu act de construcție. Ea trebuie să fie o expresie a responsabilității față de patrimoniul cultural și istoric al locului.

Astăzi, PNM a depus o solicitare la Ministerul Culturii al Republicii Moldova pentru a obține informații despre procesul de asfaltare și pentru a ne asigura că lucrările respectă nu doar normele estetice, ci și prevederile legale care protejează acest loc unic. Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi” are statut juridic și este protejată prin Legea nr. 251/2008 și Hotărârea de Guvern nr. 228/2009.

Modernizarea poate și ar trebui să coexiste armonios cu păstrarea autenticității culturale și istorice. În acest sens, vă îndemnăm să fiți la curent cu evoluția acestei chestiuni și să susțineți demersurile noastre pentru o dezvoltare echilibrată”, scrie în comunicatul formațiunii.

Total
0
Shares
Total
0
Share