Alte știri

PNUD a reconfirmat disponibilitatea de a oferi suport și asistență Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut astăzi, o întrevedere protocolară, cu Dima AL-KHATIB, Reprezentantă Rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Discuțiile au fost focusate pe activitățile prioritare ale ministerului, stabilite pentru perioada următoare, dar și pe oportunităților de colaborare cu PNUD, în vederea sporirii capacităților pentru agricultura ecologică, dezvoltării rurale și adaptării la schimbările climatice.

Ministrul a subliniat că mizează în continuare pe suportul PNUD prin transferul de cunoștințe și experiență, prin oferirea asistenței tehnice și financiare în cadrul programelor.

„Este important să menținem în continuare dialogul constructiv între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și PNUD, pentru a identifica soluții complexe de prevenire a efectelor schimbărilor climatice în sectorul agricol”, a subliniat ministrul Gherciu.

Dima AL-KHATIB a prezentat obiectivele pilonii-cheie ale PNUD, alineate priorităților Guvernului Republicii Moldova și a dat asigurări că vor fi explorate posibilitățile de extindere a cooperării prin identificarea unor noi domenii de intervenție ce țin de dezvoltarea ecologică și consolidarea capacităților de producție.

„Până în prezent PNUD a avut o cooperare excelentă cu ministerul referitor la promovarea dezvoltării rurale, inovațiilor în agricultură și adaptarea acestui sector la schimbările climatice”, a menționat Dima AL-Khatib. Totodată, oficialul a declarat că PNUD va continua să fie un partener de încredere pentru țara noastră și va aloca investiții spre realizarea măsurilor de intervenție în agricultură și spre dezvoltarea durabilă a sectorului industrial alimentar.

loading...

Comments are closed.