Alte știri

Podul peste râul Bâc și pasajul peste calea ferată de pe M1 vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru la șantierul de construcție a podului peste râul Bâc și a pasajului peste calea ferată situat pe drumul M1.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările de construcție au demarat în anul 2017. La prima etapă proiectul prevede construcția a două poduri peste râul Bâc și calea ferată, cea de-a II-a etapă presupune direcționarea circulației pe podurile noi, demolarea celor vechi, construcția altor două poduri noi și amenajarea intersecției denivelate la intersecția drumului M1 cu drumul de acces spre zona industrială „Pruncul”.

„Acest proiect este unul strategic pentru infrastructura Republicii Moldova, deoarece asigură conexiunea cu vecinii noștri, România și Ucraina. Mizăm pe profesionalismul și responsabilitatea antreprenorului, este important ca lucrările de reabilitare să fie efectuate în termenii stabiliți și să fie calitative”, a menționat ministrul Railean.

Podul peste râul Bâc are 4 deschideri și o lungime de 80 metri, iar cel peste calea ferată – 3 deschideri cu o lungime de 60 metri. Potrivit antreprenorului, lucrările au început cu relocarea rețelelor amplasate în zona șantierului – apeduct, canalizare, gazificare, linie electrică și de telecomunicații.

Pe parcursul executării lucrărilor, antreprenorul a sesizat câteva dificultăți, unele dintre care până în prezent au rămas nerezolvate. Printre acestea au fost enunțate: defrișarea a 649 arbori din zona șantierului, lipsa pământului pentru execuția lucrărilor de terasament și durata îndelungată de confecționare a grinzilor pentru poduri. Însă, odată cu aprobarea recentă a Legii cu privire la gropile de împrumut, problema pământului pentru lucrările de terasament este soluționată.

Lucrările sunt executate de compania „Badprim”, iar valoarea primei etape constituie 55 854 mii lei. Termenul de finalizare este preconizat pentru luna decembrie 2020.

Citește și: Executivul anunță reparația a peste 900 km de drumuri din circa 1 200 localități

loading...

Comments are closed.