Poliția de Frontieră a primit o donație în valoare de 60 de mii de dolari

Polițiștii de frontieră au primit echipament special și bunuri materiale procurate în valoare de 30 mii de dolari, în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, implementat de către Organizația Internațională pentru Migrație, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

Donația constă în termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a frontierei în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie.

În acest sens, a fost elaborată Procedura Standard de Operare (POS) în 500 de exemplare care vor fi distribuite în toate subdiviziunile autorității de frontieră. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.

Proiectul își propune consolidarea relațiilor bilaterale, îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție prin punctele de trecere a frontierei, cât și susținerea angajaților aflați la linia de control.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Ambasada României face precizări în privința bărbatului care a decedat în apropiere de PTF Albița

Total
0
Shares
Total
0
Share