Poliția de Frontieră anunță 146 de încălcări documentate pe parcursul săptămânii trecute

La ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 156 de evenimente cu documentarea a 166 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 31 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 55 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 73 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– trei cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 17 procese verbale și 116 chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 235 800 lei și încasarea amenzilor de 116 850 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 158 de cetățeni străini, dar și 53 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 259 de consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 248 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 358 977 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 90 436 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 56% din totalul de traversări, iar 30% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 14% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Palanca și PTF Cahul.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 690 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Total
0
Shares
Total
0
Share