Social

Poliția lui Dorin Recean a acoperit în 2013 un interlop spaniol dat în căutare internațională, contra sumei de 300 000 euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o investigație marca RISE Moldova, se arată cum „Creierul” scandalului de corupție „Emarsa” a fugit din Spania, iar alarma Interpolului s-a declanșat la nivel mondial. Fugarul s-a ascuns în Republica Moldova, în casa unui preot din Chișinău sub o identitate falsă. Chiar dacă MAI-ul moldovenesc în frunte cu fostul ministru PLDM, Dorin Recean, cunoștea în 2013 despre anunțul Interpol, polițiștii ar fi cerut de la omul de afaceri spaniol 300.000 de euro ca să nu-l extrădeze.

Roca Samper Jorge Ignacio a dispărut din radarul autorităților spaniole în 2011. Acesta s-a ascuns în Republica Moldova sub un alt nume.

RISE Moldova a aflat că una din primele locații unde s-a ascuns Roca pe teritoriul Republicii Moldova a fost o casă din cartierul rezidențial din Chișinău, acolo unde se află locuințele mai multor ambasadori străini acreditați la Chișinău.

Casa de culoare albă are două niveluri și se află pe strada Frumoasa, peste drum de Reședința ambasadorului Azerbaidjanului în Republica Moldova.

Potrivit unei încheieri judecătorești, pe 28 august 2013, mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au efectuat percheziții pe str. Frumoasa, sub paravanul unui pretins dosar de furt. Din document reiese că oamenii legii au știut că Roca se ascunde acolo și că era căutat de Interpol. Atunci, polițiștii ar fi cerut de la omul de afaceri spaniol 300.000 de euro ca să nu-l extrădeze.

În prezent, Serviciul protecție internă și anticorupție din cadrul MAI a comunicat jurnaliștilor de la RISE Moldova că instituția nu a investigat pretinsul caz de corupție din anul 2013. Detalii, AICI.

Citiți continuarea investigației pe RISE.md.

loading...

Comments are closed.