Social

Poliția Națională îndeamnă Amnesty Internațional Moldova să studieze legislația Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu declarația de presă făcută de Amnesty Internațional Moldova, precum că  „Inspectoratului General de Poliție  în dimineața zilei de 27 august curent, a încălcat flagrant art. 4 din Legea nr. 26 „privind întrunirile” și au evacuat în mod violent protestatarii pașnici din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și a cafenelei „Guguță”,   Poliția vine cu următoarele precizări:

Solicităm ca organizația Amnesty Internațional Moldova să studieze atent legislația Republicii Moldova în ceea ce privește asigurarea ordinii publice, unde vor constata că Politia a acționat în  conformitate cu legea, asigurând condițiile de desfășurare concomitentă atât manifestarea partidelor politice, cât și acțiunile instituțiilor statului dedicate Zilei Independenței. Mai important, polițiștii au asigurat securitatea fiecărui cetățean aflat în PMAN, inclusiv a reprezentanților partidelor politice.

Pentru o evaluare obiectivă, suntem deschiși pentru a studia împreună cu specialiștii noștri  legislația în domeniu, să facem o analiză strict în baza legii, nu a unor speculații, a unor declarații manipulatoare sau a unor interese părtinitoare.  

Pentru informarea corecta a opiniei publice, reamintim că, manifestările prilejuite de Ziua Națională a Republicii Moldova aveau un program oficial stabilit  și adus la cunoștința publicului, astfel  cele câteva zeci de persoane care au încercat să blocheze desfășurarea lor au dat dovadă de un comportament vădit provocator încălcând legea în mod deliberat, pentru a genera tensiuni.

Reiterăm, respectăm dreptul fiecărui cetățean de a organiza manifestări de protest pașnice, asigurăm de fiecare dată securitatea deplină pentru producerea acestora.

În acest context, fiecare cetățean are obligația să respecte legislația Republicii Moldova și să nu provoace deliberat prin acțiunile lui riscuri asupra altor cetățeni sau asupra desfășurării altor evenimente programate.

În continuare, Politia va da  dovadă de profesionalism în protejarea cetățenilor, dar și de fermitate în aplicarea legii în privința celor care provoacă deliberat tensiuni și comit ilegalități.

loading...

Comments are closed.