Polițiștii de frontieră au descoperit acte falsificate și autoturism în căutare

Respectarea regulilor de trecere a frontierei este crucială pentru asigurarea securității naționale, prevenirea infracțiunilor transfrontaliere și facilitarea fluxului legal și ordonat al persoanelor și bunurilor între țări.

Două persoane sunt documentați de polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST pentru deținerea unui act falsificat și conducerea unui mijloc de transport, dat în urmărire internațională. Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În primul incident, pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova, printre pasagerii cursei „Chișinău-Paris” s-a prezentat un tânăr de 23 de ani din raionul Șoldănești. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului suplimentar persoana, iar ca rezultat a fost depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile ruse. Audiat, posesorul a declarat că și-a perfectat actul în Rusia, contra sumei de 50 000 de ruble rusești. Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

În al doilea caz este vizat un cetățean al României de 45 de ani. Pe direcția intrare în Republica Moldova, la pista de control s-a apropiat bărbatul la volanul unui autoturism, înmatriculat în România. La verificarea automobilului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au constatat că mașina este căutată de către autoritățile din Italia. În declarații, persoana a menționat că nu știa despre cele depistate, fiind sigur că mașina sa are toate actele în regulă. Până la încheierea cercetărilor, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

Cercetările continuă în ambele cazuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share