Alte știri

Polițiștii vor fi echipați cu camere de corp

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General al Poliției a achiziționat 100 de camera de corp, care vor fi folosite de polițiștii din teren.

Achiziția a fost posibilă grație suportului oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020, scrie cotidianul.md.

În prezent, camerele de corp sunt în regim de testare, polițiștii find instruiți în privința folosirii lor.

Zilele următoare urmează să fie dotați cu body camere și angajații echipelor de patrulare și reacționare operative din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

„Scopul implementării sistemului de supraveghere video portabil este realizarea unui serviciu al poliţiei profesionist, eficient, care să exercite atribuţiile sale în interesul cetăţeanului şi al comunităţii, asigurând respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi protecţia juridică şi socială a angajaţilor Poliţiei”, se arată într-un comunicat al Poliției.

„Utilizarea sistemului ca măsură preventivă reprezintă un element important al funcționării poliției, menit să garanteze că activitatea polițienească se desfășoară exclusiv în baza legii și pentru executarea acesteia, în interesul persoanei și al comunității”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Lucrările de construcție a stației de tratare a levigatului de la gunoiștea de la Țânțăreni au început

loading...

Comments are closed.