Politolog, despre vizitele Maiei Sandu: “Nu trebuie să aibă loc o competiție cu ex-Președintele Dodon pe marginea numărului de capitale europene vizitate”

Politologul Dionis Cenușă critică deplasările tot mai frecvente ale președintelui Maia Sandu, transmite Telegraph.md

Cenușă afirmă că deplasările șefului statului sunt lipsite de transparență, deoarece nu se explică scopul lor concret și nu se menționează subiectele ce urmează a fi negociate în cadrul întrevederilor președintelui.

Totodată, politologul îi amintește Maiei Sandu că aceasta nu trebuie să se afle într-o competiție cu ex-președintele Igor Dodon, la numărul de vizite în capitalele europene sau la capitolul colecție de poze cu oficialii străini.

Președintele Maia Sandu pleacă din nou în deplasare. De această dată, dânsa merge la Paris. Repet o întrebare veche: De ce Președintele țării nu o formează detaliat despre ce urmează să discute și să negocieze? Acum, vorbim despre Franța. Același lucru s-a întâmplat în timpul deplasării de la Kiev și Bruxelles. A publica o agendă scurtă cu numele oficialilor străini cu care sunt stabilite întrevederi, este o fracțiune din informația care trebuie publicata.
Trebuie publicată informația despre:
– Temele discuțiilor;
– Detalii despre documente ce urmează să fie negociate sau semnate.
1. Încă o dată vreau să atrag atenția că nu trebuie să aibă loc o competiție cu ex-Președintele Dodon pe marginea numărului de capitale europene vizitate pe durata mandatului. De asemenea, nu vorbim despre completarea colecției de poze cu oficiali străini.
2. Vizavi de acest subiect, mă interesează transparența și respectiv explicarea utilității deplasării. Cu alte cuvinte, care vor fi beneficiile deplasării în Franța?”, a menționat Cenușă. într-o postare pe Facebook.

Citește și: Doi deputați PAS cer primarului de Chișinău să oprească construcția „mastodontului” de lângă Circ. Reacția lui Ion Ceban

Total
0
Shares
Total
0
Share