Alte știri

Politolog: Intenția Maiei Sandu de a dizolva Parlamentul cu ajutorul CC este SCANDALOASĂ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Intenția Maiei Sandu de a dizolva Parlamentul cu ajutorul Curții Constituționale este scandaloasă și va avea consecințe neplăcute pentru lidera PAS. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea, care mai spune că utilizarea instituțiilor în scopuri îngust politice a fost practicată de Maia Sandu și în scurta ei perioadă de guvernare și a trezit nedumeriri, supărări și dezamăgiri, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

„Din cauza perioadei scurte a mandatului Maiei Sandu, toate aceste „hărțuieli” ale instituțiilor statului, care au manifestat docilitate față de dreapta politică în repetate rânduri, au fost rapid uitate. Acum însă ele vor fi reînviate și vor afecta exercitarea mandatului noului președinte”, afirmă Ciurea pentru Politics.MD.

Politologul mai punctează că invitația la dialog, lansată de Igor Dodon, pare să fie o opțiune mult mai rezonabilă și ar demonstra existența bunului simț în tabăra Maiei Sandu.

„Cred, totuși, că există șanse mari ca această invitație să fie declinată, iar Maia Sandu, împreună cu politrucii ei din Occident, să demareze o vânătoare adevărată instituțională în încercarea de a-i pune pe toți sub propriul oboroc”, conchide analistul Corneliu Ciurea.

Amintim că astăzi, președintele a invitat-o pe Maia Sandu să meargă pe cele două căi legale de declanșare a anticipatelor și a avertizat-o să nu înceapă activitatea în funcție de stat prin încălcarea Constituției.

Ucraina va insista pe retragerea trupelor ruse din Transnistria

loading...

Comments are closed.