Alte știri

Pompierii moldoveni, instruiți în Europa! Timp de 5 zile vor învăța despre tehnicile de lichidare a incendiilor și situațiilor de risc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți pompieri și salvatori din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor avea posibilitatea să primească cunoștințe în domeniu, după ce vor absolvi cursurile de instruire în Lituania, scrie bani.md. 

Aceștia vor fi pregătiți în baza unui proiect de parteneriat între Departamentul de salvatori și pompieri din Lituania și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova. Pompierii moldoveni vor avea posibilitate să facă un schimb de experiență, și să preia tehnici eficiente de intervenție în lichidarea incendiilor și altor situații de risc.

Pentru ca încadrarea acestora în sistemul lituanian să fie utilă, în perioada 9 -13 octombrie aceștia vor fi delegați în Lituania pentru a prelua experiența colegilor din Europa.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la instruire vor merge 5 pompieri, care după finalizarea cursului vor fi formatori pentru ceilalți salvatori din țară.

O vizită a experților lituanieni din cadrul Departamentului salvatori și pompieri a avut loc la Chișinău în perioada 10- 14 iulie 2017, în cadrul  căreia reprezentanții serviciilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale au discutat despre fortificarea potențialului în domeniul intervențiilor în situații de risc a pompierilor și salvatorilor moldoveni.

loading...

Comments are closed.