Alte știri

Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10%, în contextul crizei economice şi al protestelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Popularitatea preşedintelui SUA, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, relevă un sondaj efectuat de Institutul Gallup, potrivit Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Institutul de sondare a opiniei publice Gallup notează că furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie şi faţă de nedreptăţile rasiale reprezintă „o provocare semnificativă” pentru preşedintele Donald Trump.

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%. În materie de politici economice, Donald Trump are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie. Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza pandemiei, comparativ cu 50% în aprilie.

Sondajul a fost efectuat de Institutul Gallup în intervalul 28 mai – 4 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.034 de persoane adulte, având o marjă de eroare de ±4 şi o cotă de încredere de 95%.

Consilierii electorali l-au atenţionat pe Donald Trump că este în scădere faţă de Joseph Biden, potenţialul candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Citește și: Donald Trump a vrut să folosească 10 000 de militari pentru a înăbuși protestele din SUA

loading...

Comments are closed.