Politic

Poza care a marcat Ziua Indepedenței 2019: Dodon, Greceanîi și Maia Sandu ciocnesc câte o cupă de șampanie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă Maia Sandu vrea să pară că se ține la distanță de Igor Dodon, totuși în cele din urmă cei doi sunt surprinși în ipostaze mai mult decât prietenoase. Ieri, de Ziua Independenței, aceștia au apărut într-o poză în care zîmbesc și ciocnesc câte o cupă de șampanie – un gest simbolic, dar care spune multe.

Poza a fost făcută în cadrul unei festivități organizată de președintele Dodon și prima doamnă Galina Dodon la Palatul Republicii, cu ocazia marcării celor 28 de ani de independență. Aici a participat și președinta parlamentului Zianaida Greceanîi, dar nici premierul Maia Sandu nu a lipsit de la acest eveniment. Ipocrizia liderei PAS apare în contextul în care chipurile ea a refuzat să depună flori la monumentului domitorului Ștefan cel Mare alături de Dodon, însă ulterior nu a refuzat să bea șampanie împreună.

Această situație grețoasă îmi amintește de conjunctura post-electorală din primăvară. La sigur țineți minte când Dodon i-a invitat pe liderii PAS și DA la Președinție să discute despre o eventuală alianță a PSRM cu blocul ACUM. Atunci Năstase și Maia Sandu au refuzat categoric să deie mâna cu Dodon, iar peste două luni stăteanu noaptea la Parlament și îi imporau pe socialiști să vină mare repede la negocieri, pentru a face alianță și a prelua guvernarea împreună.

Pe fundal la această poză este plăcut să revezi un video cu Maia Sandu care cere Procuraturii ca Dodon să fie pus după gratii pentru uzurparea puterii. Declarația a fost făcută chiar la începutul anului curent (vezi mai jos)… Țin să amintesc că în următoarele zile, blocul ACUM și PSRM vor semna un acord de colaborare pe termen lung, acord criticat dur chiar de unii politicieni din coaliție printre care și Octavian Țîcu.

Constantin Bîrcă – jurnalist Telegraph.md

loading...

Comments are closed.