Social

Pregătirile de noul an școlar pe ultima sută de metri în R. Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prima zi de şcoală bate la uşă, aşa că în aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru marele eveniment. Pieţele din capitală sunt pline de mămici şi copii în căutare de uniforme şi rechizite. Părinţii spun că deja nu mai au timp să caute preţuri mici, aşa că sunt dispuşi să cheltuiască mii de lei pentru a putea asigura toate necesităţile copiilor.

Părinţii şi-au scris de acasă listele cu rechizitele necesare, pentru a nu uita nimic, însă preţurile de la piaţă, spun ei, bat la buzunare. „Rechizite cumpărăm, haine, încălţăminte. Foarte scumpe, după salariile de la noi. Pentru prima necesitate deocamdată luăm, pe urmă ce o să mai trebuiască vom mai cumpăra. Am cumpărat uniformă de şcoală, ghiozdan”, a spus un părinte de la Piața Centrală.

Comercianţii afirmă că preţurile nu s-au schimbat, comparativ cu anii trecuţi. „În fiecare an aceleaşi preţuri. Sunt diferite preţurile la caiete, cele simple sunt 80 de bani, aşa şi au fost”. „Nu ducem lipsă de cumpărători”. „Vânzări avem, totul pentru şcoală se cumpără, mai ales că avem diferite accesorii şi oamenii pot alege ce le place”, susţine o vânzătoare.

Iar cei mici s-au arătat bucuroşi de cumpărături şi nerăbdători să meargă la şcoală. În acest an, elevii şi studenţii vor merge prima zi la şcoală luni, 3 septembrie, deoarece 1 septembrie este în zi de sâmbătă.

loading...

Comments are closed.