Actual

Premierul a fost informat despre capacitățile Spitalului Clinic Bălți de tratare a pacienților cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei de astăzi, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință de lucru cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari, în cadrul căreia premierul a fost informat despre situația actuală privind organizarea activității instituției în pandemie, capacitățile de gestionare și tratare a pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

În cadrul instituției a fost creat un centru COVID Bălți cu o capacitate de 140 de locuri și 60 de concentratoare de oxigen, a informat directorul Serghei Rotari. La moment, Spitalul dispune de capacități și locuri necesare pentru a asigura tratarea pacienților din nordul țării. Directorul Spitalului a comunicat premierului necesitatea de a procura un generator de oxigen pentru spital în valoare de 2,8 milioane de lei. Aceasta, în contextul atestării un consum de oxigen sporit în rândul pacienților.

Premierul Ion Chicu a dat asigurări că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în calitate de fondator al Spitalului, va aloca mijloacele financiare pentru procurarea echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare, dar și reparații curente ale edificiului destinat pacienților cu COVID-19, în sumă totală de 6,2 milioane lei. Premierul a mai precizat că sănătatea cetățenilor este o prioritate pentru Guvern, de aceea se vor aloca resursele necesare pentru achiziționarea generatorului de oxigen.

Totodată, Ion Chicu s-a interesat despre numărul cadrelor medicale necesar pentru a face față situației. Serghei Rotari a asigurat că la acest capitol probleme nu sunt și a transmis mulțumiri din partea întregului colectiv al Spitalului pentru măsurile luate de Guvern privind motivarea financiară a cadrelor medicale în perioada pandemiei. În special, a apreciat inițiativa Guvernului de a majora semnificativ sporul de performanță al medicilor implicați în tratarea pacineților infectați. „Majorarea salariului reprezintă o motivație importantă pentru personalul medical în perioada pandemiei”,  a adăugat directorul de spital.

Citește și: Vicedirectorul Spitalului Raional Anenii Noi, în vizorul ANI. S-a aflat în 11 situații de conflict de interese cu soția și cu fiica

loading...

Comments are closed.