Premierul Chicu a mers la Spitalul din Bălți

Ion Chicu a mers în municipiul Bălți. Prima instituție vizitată a fost Spitalul Clinic Municipal Bălți, unde a avut o întâlnire cu întregul colectiv medical, relatează Telegraph.md

Directorul instituției a informat premierul despre faptul că echipa de medici este înalt calificată, dar jumătate sunt la vârsta de pensionare.

În 2019, serviciul de urgență al Spitalului a primit peste 64 mii de adresări și a tratat peste 36600 de pacienți. Echipa Spitalului deservește locuitorii raioanelor apropiate municipiului Bălți.

Specialiștii au vorbit despre necesitatea de a procura utilaje medicale moderne pentru a oferi servicii la un nivel mai înalt de calitate și siguranță. Totodată, s-a menționat necesitatea reparației capitale a instituției, amânată de peste 30 de ani.

Prim-ministrul a mulțumit medicilor pentru munca, dedicația și atitudinea demonstrată zilnic. A informat echipa spitalului despre evoluția economiei naționale și posibilitățile reale, care derivă din potențialul economiei.

Au fost discutate raționamentele construcției unui spital nou versus reparația și echiparea celui existent, opțiune susținută de echipa medicilor.

Premierul a vorbit despre căile de atragere a tinerilor în instituțiile medicale, menționând indemnizațiile oferite tinerilor specialiști, îmbunătățirea programului Prima Casă și planul de extindere pentru procurarea primului automobil. A fost discutat subiectul creșterii salariilor pentru medici și intenția Guvernului de a le majora, în etape, cu câte 10%.

Citește și: Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban

Total
0
Shares
Total
0
Share