Premierul Dorin Recean l-a vizitat pe unicul veteran al celui de-al Doilea Război Mondial din Sângerei

 

Prim-ministrul Dorin Recean a fost în vizită la unicul veteran al celui de-al Doilea Război Mondial din raionul Sângerei rămas în viață. Veteranul din satul Grigorăuca, Alexei Eremciuc, a sărbătorit în luna martie o sută de ani și are unsprezece strănepoți. Șeful Guvernului a menționat că veteranul reprezintă un exemplu atât pentru familia sa, cât și pentru foarte mulți oameni din Republica Moldova, scrie IPN.

Premierul a remarcat că Alexei Eremciuc a plecat pe front ”pentru a lupta contra nazismului și pentru a aduce pace lumii”. A revenit acasă, în satul Grigorăuca, raionul Sângerei, mult după terminarea războiului, în anul 1946.

”Veteranii noștri poartă și acum în amintiri ororile războiului și durerea provocată de el. Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun generațiilor viitoare”, a menționat Dorin Recean.

Șeful executivului a declarat că Ziua Victoriei împotriva nazismului și a comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial reprezintă o ocazie de a onora curajul și sacrificiul veteranilor, dar și un moment în care să vorbim despre pace și ororile oricărui război.

În prezent, în Republica Moldova sunt în viață 37 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Total
0
Shares
Total
0
Share