Politic

Premierul Filip: Președintele Igor Dodon și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, își va crea un Sfat al specialiștilor pe lîngă Președintele Republicii Moldova, care vor elabora politici de guvernare pentru cetățenii și funcționarii, care vor rămâne fără serviciu în urma reformei Guvernului inițiată recent de către guvernanți. Anunțul a fost făcut astăzi, pe pagina sa de Facebook. În replică, premierul Pavel Filip a scris: Președintele Igor Dodon și-a terminat treaba la Președinție și vrea la guvernare?

„În ultima perioadă e preocupat să propună candidați la funcția de ministru, acum brusc a realizat că ar mai vrea să se implice puțin și în reforma guvernului, asta desigur după ce ea a fost făcută și implementată deja. Cuvântul care descrie cel mai bine reacția președintelui Dodon pe subiectul reformei Guvernului este populism și manipulare.

Reforma guvernului, reducerea în jumătate a numărului de ministere, este susținută și apreciată de marea majoritate a cetățenilor, conform ultimelor sondaje de opinie, dar și de partenerii noștri externi, care ne-au oferit cu generozitate expertiza lor în elaborarea strategiei privind această reformă.

De fapt, cred că președintele a vrut să le dea cetățenilor noutatea cea mare că el va avea un „sfat al specialiștilor”, oameni pe care îi va plăti din surse „extrabugetare”. Dacă are aşa de mulți bani extrabugetari, îi propun să renunțe integral la banii de la buget pe care Guvernul îi alocă pentru acoperirea cheltuielilor Președinției, ar fi o economie importantă.

Cu siguranță avem cel mai extrabugetar președinte al Republicii Moldova”, a încheiat Pavel Filip.

 

loading...

Comments are closed.