Premierul Ion Chicu a participat la prezentarea Raportului Global de Dezvoltare Umană

Premierul Ion Chicu a participat la prezentarea Raportului Global de Dezvoltare Umană 2019, realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, transmite Telegraph.md

Scopul acestui raport este de a pune în evidență inegalitățile din domeniul economic, al sănătății și educației, cele care țin de accesul la informație și schimbările climatice, ce amenință dezvoltarea durabilă a țărilor lumii.

Prim-ministrul a atras atenția că diferența dintre nivelul de viață și oportunitățile de angajare în Republica Moldova, comparativ cu alte țări mai dezvoltate, determină plecarea tinerilor peste hotare.

„Vom investi masiv în infrastructura rutieră pentru a crește confortul accesibilității în toate raioanele țării și pentru a spori atractivitatea investițională. Vom investi în apeducte și rețele de canalizare. Vom ilumina localitățile. Vom aduce investitori și vom construi platforme industriale în toate raioanele țării – pentru a aduce locuri de muncă stabile și bine plătite aproape de casele oamenilor”, a declarat premierul.

Citește și: Președinții Curților Constituționale din 14 state ale UE și CSI s-au întrunit la Chișinău

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share