Alte știri

Premierul Ion Chicu a vizitat satul de baștină al regretatei Maria Bieșu

Pinterest LinkedIn Tumblr

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Prim-ministrul Chicu a mers în satul Volintiri, baștina regretatei Maria Bieșu, situat în apropiere de frontiera cu Ucraina, în r. Ștefan Vodă, unde s-a întâlnit cu conducerea raionului, consilierii locali, mai mulți primari ai satelor din regiune: Popeasca, Ermoclia, Feștelița, Copceac, Ștefănești, ș.a.

Autoritățile locale au informat premierul despre dificultățile confruntate de localitățile din regiune și au vorbit despre oportunitățile de dezvoltare. Au fost abordate problema migrației, problemele infrastructurii și tendințele demografice îngrijorătoare.

Primarii au discutat cu șeful Executivului despre reparația drumului Ermoclia-Volintiri-frontiera cu Ucraina, și despre oportunitățile de impulsionare a relațiilor comerciale transfrontaliere.

„Probabil acest drum ar putea fi un element ce va putea dezvolta regiunea. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a clarifica oportunitățile. Vom discuta cu autoritățile Ucrainei acest subiect. Nu vom ține cont doar de aspectul economic”, a menținat Ion Chicu.

Au fost discutate problema insuficienței profesorilor și a medicilor, precum și oportunitățile de dezvoltare a turismului în regiune.

Premierul a informat autoritățile locale că pentru reparația drumurilor locale, în acest an, va fi alocat 1 miliard lei și pentru iluminatul stradal în localități – cca 140 mil. lei.

Ion Chicu a răspuns la întrebările locuitorilor și, ulterior, a discutat cu primarii satelor despre soluționarea problemelor semnalate.

loading...

Comments are closed.