Alte știri

Premierul Ion Chicu „Autoritățile publice locale au tot sprijinul Guvernului în soluționarea problemelor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ialoveni, prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu reprezentanții autorităților publice locale unde au fost discutate problemele din localități, dar și identificate soluții pentru depășirea acestora.

Ion Chicu a informat reprezentanții APL despre situația bugetară din acest an și tendințele observate pe dimensiunea încasărilor la buget în al treilea trimestru: „Situația bugetară se stabilizează, chiar dacă a fost grav afectată de pandemie. Guvernul își va onora toate angajamentele față de cetățeni. Începând cu astăzi, cei 660 de beneficiari ai ajutorului social, vor primi indemnizații unice, în mărime de 900 de lei. Guvernul va continua politicile de susținere a populației vulnerabile din punct de vedere financiar”, a menționat premierul.

Șeful Executivului a vorbit despre necesitatea de a continua investițiile în infrastructură, inclusiv în raionul Ialoveni. În acest sens, Guvernul a alocat pentru anul 2020 cca 1 miliard de lei pentru reparația drumurilor intravilane, iar pentru întreținerea drumurilor publice naționale, locale, comunale, dar și a străzilor, pentru raionul Ialoveni au fost distribuite mijloace financiare în sumă de peste 100 milioane lei. ”Odată cu restabilirea infrastructurii, vom contribui la creșterea nivelului de trai în localități și vom oferi mai multe oportunități de angajare tinerilor”, a mai spus premierul Chicu.

Ion Chicu a vorbit și despre problema gunoiștilor neautorizate, care necesită o abordare atât la nivel central, cât și cel local: ”Avem proiecte de creare a unei infrastructuri de colectare și procesare a deșeurilor solide, dar este importantă și gestionarea problemelor la nivel local. Trebuie să aplicăm sancțiuni celor care aruncă deșeurile în locurile neautorizate”.

Reprezentanții APL au abordat în discuție cu premierul necesitatea reparațiilor capitale a edificiilor culturale și instituțiilor de învățământ din câteva localități, problema aprovizionării cu apă, lipsa sistemelor de canalizare și a pericolului de inundații, provocat de rîurile înnămolite. Ion Chicu a declarat că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va efectua o inventariere a râurilor din țară și va lansa un program de curățare a acestora. ”Avem situații neplăcute din cauza inundațiilor în mai multe raioane, trebuie să înlăturăm cauza, pentru că pagubele ne vor costa mai scump”, a spus șeful Executivului.

Ion Chicu a menționat că dialogul cu reprezentanții APL va continua prin intermediul reprezentanților Guvernului în teritoriu.

loading...

Comments are closed.