Actual

Premierul Ion Chicu explică transportul „misterios” de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a venit cu clarificări în ce privește echipamentele pentru medici exportate în Polonia, relatează Telegraph.md

Anunțul făcut de compania „Ryanair” cu privire la transportarea, din Republica Moldova, a echipamentelor esențiale pentru medicii din Varșovia a stârnit nedumerire în spațiul public, astfel că premierul Chicu a venit astăzi cu o explicație.

Prim-ministrul a specificat că este vorba despre o operațiune de export a salopetelor confecționate la Bălți, pentru care nu este necesară o autorizare a CSE, din motiv că zborurile cargo și exportul comercial al salopetelor respective nu a fost restricționat.

Premierul a precizat că astfel de operațiuni nu doar că sunt normale, dar sunt și benefice pentru economie, mai ales că, datorită acestor activități de export, companiile textile achită salarii și impozite.

„Nu am interzis exportul acestor salopete, numite de unii ”utilaj medical”, deoarece de la bun început am avut ofertă suficientă pe piața internă. Mai prost am stat cu măștile cu respiratoare și vizierele – interzise spre export. Încurajez antreprenorii autohtoni să producă cît mai multe salopete de acest gen, or exportul lor masiv este benefic pentru țară.”, a adăugat Ion Chicu.

Citește și: Premierul Ion Chicu a participat la ședința Punctului Focal

loading...

Comments are closed.