Actualitate

Premierul Ion Chicu: Ridicarea stării de urgență nu înseamnă nerespectarea normelor epidemiologice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ridicarea stării de urgență pe 15 mai nu înseamnă că nu mai trebuie respectate normele sanitar-epidemiologice, a declarat, vineri, premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

„Vreau să înțelegem cu toții că ridicarea stării de urgență nu înseamnă eliminarea restricțiilor sanitar-epidemiologice instituite fie la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, dar mai ales a Comisie naționale extraordinare de sănătate publică”, a precizat premierul.

Ion Chicu a comunicat că a fost sistat regimul de carantină în municipiul Soroca și localitatea Brînzeni din raionul Edineț. Luni, 11 mai, va fi încetat regimul de carantină în orașul Glodeni.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis deschiderea piețelor din 11 mai, cu excepția piețelor din Bălți și Chișinău. Centrele comerciale rămân închise. Tot de luni, Agenția Servicii Publice își va extinde serviciile de documentare a populației, inclusiv va elibera pașapoarte.

Premierul a amintit că transportul public în Chișinău și Bălti nu va circula în week-end.

Cu referire la evoluția situației COVID-19, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că pe parcursul zilei de 8 mai au fost procesate 874 de probe. 123 au confirmat noul tip de coronavirus. Două cazuri sunt de import, unul din Marea Britanie și celălalt din Federația Rusă, iar celelalte cazuri au statut de trimitere locală.

De la începutul epidemiei, au fost testate 24,4 mii de persoane și confirmate 4728 de cazuri de infecție. Până în prezent au fost tratați 1826 de pacienți cu COVID-19 Pentru 150 de oameni virusul a fost fatal.

Citește și: A fost lansată o platformă care reflectă datele privind achizițiile publice pentru combaterea COVID-19 în RM

loading...

Comments are closed.