Premierul Maia Sandu spune ca va mări impozitele pentru cetățenii cu venituri medii și mari

Premierul Maia Sandu va mări impozitele pentru cetățenii cu venituri medii și mari, moldova fmi, fmi va oferi 46,5 milioane dolari moldovei, guvernul sandu, bugetul de stat 2019, alianta acum-psrm, igor dodon maia sandu, fondul monetar internationala republica mold

În schimbul deblocării celor 46,5 milioane de doalari de la FMI, premierul Maia Sandu s-a angajat să mărească impozitele pentru cetățenii cu venituri medii și mari din Republica Moldova, astfel va fi acoperit deficitul bugetar pentru anul 2019. Despre aceasta a declarat Maia Sandu la întâlnirea de marți seara cu diaspora moldovenească de la Berlin.

Răspunzând la întrebarea corespondentului special al agenţiei INFOTAG despre condițiile de alocare a acestei tranșe a FMI, șefa Guvernului a subliniat că îndeplinirea acestor angajamente nu va afecta cetățenii Republicii Moldova cu venituri mici. În schimb vor fi afectați cetățenii cu venituri medii și mari. 
 
Potrivit premierului, detaliile angajamentului Republicii Moldova vor fi publicate ulterior. Sandu a spus că lupta împotriva corupției și restabilirea activității statului de drept sunt prioritățile principale ale Guvernului său.
 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a participat la întâlnire, a subliniat că pentru dezvoltarea Republicii Moldova este importantă și reluarea asistenței macrofinanciare a Uniunii Europene, decizia în acest sens fiind luată acum două zile la Bruxelles.

Amintim că în aceste zile Maia Sandu se află într-o vizită în capitala Germaniei. În timp ce doamna premier se deplasează dintr-o vizită externă în alta, sinistrații de la Otaci care au rămas fără locuințe continuă să aștepte ajutor din partea Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share